Vesti - arhiva

2023

Časopis iz Srbije referisan u bazi Scopus

Domaći časopis Istorijski časopis (ISSN 0350-0802) počeo je da se referiše u bazi Scopus izdavača Elsevier.

Uredništvu čestitamo, kao i autorima koji objavljuju radove u navedenom časopisu.

(objavljeno 14.02.2023.)

Poziv na HBZ CAS SciFinder-n Winter School

Sa velikim zadovoljostvom vas obaveštavamo da izdavač Chemical Abstracts Service (CAS) u februaru organizuje zimsku školu za istraživače. Ukoliko želite da poboljšate svoje istraživačke veštine korišćenja CAS SciFinder-n servisa, pozivamo vas da uzmete učešće u onlajn predavanjima. Ovogodišnja škola se sastoji od četiri sesije (raspoređene u četiri dana) tokom nedelje od 6. februara 2023. godine.

Svaka sesija u trajanju od sat vremena će se održati u 10.00 časova po lokalnom vremenu, i uključivaće prezentaciju uživo i pitanja i odgovore. Ako niste u mogućnosti da prisustvujete jutarnjoj sesiji, možete se registrovati da biste pogledali snimak originalne prezentacije u 16.00 časova, nakon čega će uslediti pitanja i odgovori uživo.

Za sve polaznike izdavač je obezbedio sertifikat nakon odslušane sesije.  

Detalji o temama sesija, kao i linkovi za registraciju se nalaze u PDF-u.

(objavljeno 24.01.2023.)

Ažuriranje imejl sigurnosnog sertifikata

Obaveštavamo korisnike da je u toku ažuriranje imejl sigurnosnog sertifikata. Usled toga nismo u mogućnosti da primamo i odgovaramo na vaše poruke. 

Nakon završenog ažuriranja odgovorićemo na sve primljene imejlove, a istovremeno molimo korisnike da nam ponovo pošalju svoje zahteve ukoliko u toku sledeće nedelje ne dobiju odgovor, jer verovatno njihov zahtev nije ni primljen.

(objavljeno 20.01.2023.)

 

(objavljeno 04.01.2023.)

Ko koristi KoBSON u novogodišnjoj noći?

Po višegodišnjoj tradiciji KoBSON tim nagrađuje svoje prve korisnike u novoj godini. Ove godine KoBSON kišobranom reklamiraće nac čak tri korisnika, i to sa tri različita univerziteta - Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Svi dobitnici su se prijavili na našu stranicu tačno u ponoć. Čestitamo :)

(objavljeno 04.01.2023.)