Elektronske knjige

EBSCO eBook

O servisu

 

EBSCO eBook Academic Collection obuhvata preko 150.000 naslova iz svih oblasti. Pretraga kolekcije može se izršiti na nekoliko načina: osnovna pretraga preko polja za pretragu, napredna pretraga na osnovu imena autora, naslova, jezika i slično, i na osnovu kategorije, odnosno predmeta. Omogućen je pregled teksta po poglavljima, preuzimanje teksta, automatsko citiranje i izbor stila citiranja (MLA, APA i dr.), pregled sadržaja i relevantne stranice iz e-knjige.

Preporučuje se otvaranje ličnog naloga (Create a new Account) koji pruža niz pogodnosti: pravljenje sopstvene "police" knjiga (My EBSCOhost Folder), pamćenje obeleženog teksta i unetih komentara, obeležavanje određene stranice i slanje elektronskom poštom, štampanje i čuvanje stranice u različitim formatima. Prilikom otvaranja naloga neophodno je prijaviti komercijalnu e-mail adresu (gmail, yahoo, hotmail...).

Preko ličnog naloga e-knjige se mogu preuzeti na određeni period (Download Offline), ali je potrebno da se instalira program Adobe Digital (kraće uputstvo za preuzimanje knjiga).