Vest

Novo iz RSC-a

Obaveštavamo korisnike da je izdavač Royal Society of Chemistry (RSC) uveo niz pogodnosti za krajnje korisnike i publikovao, kako nove časopise, tako i Online platforme za besplatnu edukaciju.

RSC ne sadrži časopise samo iz oblasti hemije, već i iz mnogih srodnih disciplina kao što su biologija, životna sredina i sl. (pogledajte celu listu u sledećem PDF-u). Kolekcija RSC Gold 2017 okuplja 36 visoko kvalitetnih časopisa iz oblasti hemije i drugih srodnih oblasti.
Dva časopisa koja imaju IF su prešla na režim otvorenog pristupa - RSC Advances i Chemical Science. Dobra vest za autore je da je objava radova u drugom časopisu, Chemical Science, besplatna do kraja sledeće godine. APC (Article Processing Charge) se naplaćuje za prvi časopis, RSC Advances, s tim što je omogućen popust za sve zainteresovane koji će trajati takođe do kraja sledeće godine.

Ono što je novina i svakako preporuka za sve istraživače, jesu besplatne Online platforme - LearnChemistry i ChemSpider.
LearnChemistry predstavlja besplatnu Online platformu namenjenu profesorima i studentima u okviru koje se na zanimljive načine mogu informisati o novinama iz oblasti hemije, ali isto tako i učiti (kroz eksperimente, video zapise, igre, interaktivni periodni sistem elemenata i sl.).
ChemSpider je besplatna baza podataka koja sadrži preko 58 miliona hemijskih struktura.

Pozivamo sve korisnike da istraže mogućnosti koje nudi RSC.

(objavljeno 13.07.2017.)