Sugestije i zamerke

Primedbe, sugestije, komentari

U cilju unapređenja servisa KoBSON-a svim našim korisnicima omogućeno je da javno iznesu svoj stav. Sve sugestije, zamerke, predlozi i komentari su dobri došli. Ukoliko ne želite da se u okviru komentara vidi Vaše ime, molimo Vas da to naglasite. Komentari se ne objavljuju automatski, već tek nakon potvrde moderatora ovog dela sajta.

Vaš e-mail (*)

Vaše ime (*)

Tekst komenara (*)

Postojeći komentari

prema temi komentara

Razno

Zoran Putnik (24.05.2017)

Malo vam novi sajt nije baš kako sam navikao, pa sam ovaki mator bio u startu protiv, ali posle 10m korišćenja, bolji je ovakav sajt! Bolje su stvari raspoređene, lakše se vide i pristupa im se ... skroz sam zadovoljan i imate moj blagoslov ;-) ... a pošto vidim neku količinu negativnih komentara, možda vam i treba podrška. Koristim sajt Kobsona poslednjih bar 10-15 godina i smatram se školovanim u oblasti ... bolji ste sada!

Odgovor
Poštovani profesore, hvala Vam na ukazanom poverenju i podršci :)


Pristup KoBSON-u

Elmira Saljnikov (24.04.2017)

moj kompjuter ne prepoznaje moje korisnicko ime i lozinku, i ukazuje da je moj Pc nije u domenu internet servera Srbije. Kako da resim ovaj problem?

Odgovor
Kompletan pristup KoBSON servisima omogućen je isključivo sa teritorije Srbije. S obzirom na to da se celokupan pristup kontroliše preko IP adrese računara sa koje servisima pristupate, ukoliko ista nije registrovana kod provajdera u Srbiji, pristup nije moguć. Druga mogućnost je da nemamo registrovanog Vašeg provajdera iz Srbije ili je registrovani proširio opseg IP brojeva, a nemamo ih u našoj bazi, te Vas upućujemo da nam dostavite Vašu IP adresu (ispisanu pored kišobrana u gornjem levom delu ekrana) na kobson@nb.rs.


Razno

petar (12.04.2017)

teznja za pukom inovacijom u velikom broju slucajeva je bez veze, kao i ovaj primer novog sajta da dokoni nesto rade a uglavnom se u osnovim stvarima gresi: kao sto je: tacno citiranje autora, puno ime, loš link cašopisa i mnogo zamerki koje stoje a ono sto je bilo dobro da postene lose to je izgleda cilj kvalitet je veoma loš ovog novog andoid sajta niti je lepši izgled, niti je bolja niti preglednija stranica, sve je razvučeno i gubi se više vremena pametnjakovici da znate da nas niste obradovali ovim

Odgovor
Zahvaljujemo na iskrenom mišljenju.


Razno

Dejan Poleti (06.04.2017)

Kakvo je ovo sranje? Gde se mogu naci informacije o promeni izgleda sajta?

Odgovor
Kako bi se stari podaci iz keša izbrisali potrebno je osvežiti veb pregledač (pritisnuti dugme Ctrl i F5 na tastaturi). Informaciju o promeni dizajna sajta možete pročitati na KoBSON sajtu, kao i na Facebook i Twitter stranici.


Pitanje
Pa prosli izgled je bio kompaktniji i bolji. Kome je palo na pamet da to menja? Ipak, hvala na brzom odgovoru. Bilo je korisno.

Odgovor
Nužno je ići u korak s inovacijama i potrebama korisnika. Kako se internet sadržaji sve više koriste sa mobilnih uređaja (tableta i pametnih telefona) sve veći broj sajtova se prilagođava tim potrebama. Unapređenje KoBSON sajta smatra se izuzetnim napretkom u sferi bibliotekarstva i retke su biblioteke koje su svoje sadržaje i sajtove prilagodile savremenim trendovima. Pošto se KoBSON tim uvek trudi da izađe u susret potrebama svojih korisnika to je učinio i prilagođavanjem sajta i izradom novog portala. Svesni smo činjenice da se pojedincni teško prilagođavaju promenama ali poučeni iskustvom nakon prethodne izmene sajta uvereni smo da će korisnici za kratko vreme uvideti sve prednosti naše nove internet stranice.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Slavoljub (03.02.2017)

Postovani, kako da bodujem rad, ili kako je kategorizovan rad ili koji je (M) nivo, kod nas u Srbiji, objavljen u casopisu "International Business Research" Canadian Center of Science and Education. http://ibr.ccsenet.org Pozdrav, Slavoljub

Odgovor
KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa o kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Zoran (01.02.2017)

Poštovani, Da li imate informacije o vrednovanju časopisa: "International Journal of Sports and Physical Education (IJSPE)" - ISSN No. (Online): 2454-6380 ? Potrebno mi je radi izbora u zvanje. Hvala i srdačan pozdrav Zoran

Odgovor
KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa o kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Nina (11.07.2016)

Poštovani, vidim da je u februaru postavljeno pitanje u vezi sa časopisima indekisranim u ESCI (Emerging Sources Citation Index). Da li sada imate neke informacije o njihovom vrednovanju? Hvala i srdačni pozdravi, Nina

Odgovor
Radove referisane na ESCI listi u ne uključujemo u bazu Naši u WoS, iz razloga što ova baza privremeno okuplja časopise koji još uvek nisu prošli čitav proces evaluacije za uključivanje u redovne baze (SCIe, SSCI, AHCI), već samo prvi korak. KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju , na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa o kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


Razno

Bane (23.06.2016)

Postovanje. Da li se casopis International Journal of Management, Accounting and Economics (IJMAE) moze staviti pod kategoriju M24?

Odgovor
KoBSON se ne bavi vrednovanjem časopisa. Mi samo prikazujemo podatke o IF, JCR rangu časopisa (onako kako ih publikuje njihov izdavač - Thomson Reuters) kao i podatke o njihovoj elektronskoj dostupnosti. Iz tog razloga smo, na nasem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju , na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa o kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

srecko lekic (02.06.2016)

Kada se ocekuje lista IF za 2015?

Odgovor
Objavljivanje imapkt faktora za 2015. godinu u bazi JCR očekuje se krajem juna ili početkom jula 2016. godine.
Iskustvo iz prethodnih godina je sledeće: JCR za 2014 objavljen je 19. juna 2015, JCR za 2013 objavljen je 30. jula 2014, JCR za 2012 objavljen je 19. juna 2013, JCR za 2011 objavljen je 28. juna 2012... Očekujemo da će i naredne godine biti u julu.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Slobodan Sekulic (02.05.2016)

Postovani zasto je casopis Acta Bioethica predstavljena kao dva casopisa kada je u pitanju jedan casopis? Acta Bioethica (vidi ISSN 0717-5906) Acta Bioethica (vidi ISSN 1726-569X)

Odgovor
Časopis Acta Bioethica je 2012. godine promenio ISSN, te se iz tog razloga u bazi nalazi isti naziv sa starim i novim ISSN-om, a link "vidi" predstavlja vezu, ponajviše za vrednosti IF, jer se radi o istom časopisu.