Kobson

IP: 34.200.226.179, N/A

Сугестије и замерке

Примедбе, сугестије, коментари

У циљу унапређења услуга и сервиса КоБСОН-а свим нашим корисницима омогућено је да јавно изнесу свој став. Сви предлози, примедбе и коментари су добродошли. Уколико не желите да се у оквиру коментара види Ваше име, молимо Вас да то нагласите. Коментари се не објављују аутоматски, већ тек након потврде модератора овог дела сајта.

Ваш e-mail (*)

Ваше име (*)

Текст коментара (*)

Постојећи коментари

komentar_izaberitegrupu!

Naši u WoS

Dr Djordje Djordjevic (18.09.2020)

Postovani, Interesuje me da li se i naslovi radova koji su indeksirani u "Clarivate Analytics` Emerging Citation"navode u Kobson bazi "Nasi u WoS-u". Hvala na brzom odgovoru. S postovanjem, Djordje Djordjevic

Odgovor
Emerging Sources Citation Index - u okviru servisa Web of Science (WoS) od 2015. godine, u bazi ESCI se privremeno referišu časopisi koji još uvek nisu prošli čitav proces evaluacije za uključivanje u redovne baze (AHCI, SCIe, SSCI). Na taj način se povećava transparentnost procesa odabira časopisa. Radovi iz ovih časopisa se ne uključuju u servis Naši u WoS. Tek nakon što časopis prođe kompletan proces evalucije i bude priključen nekoj od baza AHCI, SCIe ili SSCI, radovi publikovani u njemu biće preuzeti i vidljivi u Naši u WoS.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Mirjana (12.08.2020)

Postovani, U koju kategoriju da svrstam casopis Scripta Medica (Banja Luka)? Rad je objavljen 2019. godine. Hvala na odgovoru. Srdacan pozdrav, Mirjana.

Odgovor
KoBSON se ne bavi vrednovanjem, iz tog razloga smo, na našem portalu, oformili stranicu: Ko zna o vrednovanju, na kojoj postoje svi korisni linkovi i adrese u vezi sa kategorizacijom časopisa i vrednovanjem naučno-istraživačkih rezultata za konkretnu oblast.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Dragisa Obradovic (30.07.2020)

dali časopis poseduje Impact factor Elins International Journal Elins International Journal of Science Engineering & Management (EIJSEM),

Odgovor
Časopis Elins International Journal of Science Engineering & Management (EIJSEM) (ISSN 2456-1657) ne poseduje IF izdavača Clarivate Analytics.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

ivan (09.07.2020)

postovani da li se casopis Industria Textila (1222-5347) nalazi na sci listi posto se na clarivate journal listi nalazi, a u wos-u ga nema hvala

Odgovor
Časopis Industria Textila se nalazi na SCI listi, i još uvek se referiše u Web of Science-u, ali je ove godine suspendovan i za njega nije izračunat IF, a razlog tome su nepravilnosti u citiranosti. Detaljne informacije i objašnjenje možete pronaći klikom na link Title Suppressions.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Marko Joksimović (02.07.2020)

Da li i kada će se časopis Bulletin of Geography: Socio-economic series naći na listi časopisa sa impakt faktorom s obzirom da se nalazi u WOS-u? Pozdrav.

Odgovor
Ukoliko se časopis ne referiše u WoS-u on nažalost ne može dobiti IF još uvek. Potrebno je minimum dve godine referisanja na nekoj od SCI listi kako bi se na osnovu podataka o citiranosti i objavljenih radova mogao izračunati njegov IF. Više o ovoj temi možete pročitati na našoj stranici Priča o IF.


Razno

Владимир (24.06.2020)

Поштовани, имам једно питање и једну примедбу. - Да ли постоји могућност претраге по скупу речи у наслову часописа или књиге? Који оператор да користим ако желим да претражујем часописе који у себи садрже две речи, а да нису у наслову часописа/књиге једна до друге? - Претрага одељка Примедбе и сугестије је непрактична. Можда је већ неко и поставио моје питање, али ја то не могу ни да претпоставим нити да пронађем одговор ако га је било. Хвала унапред!

Odgovor
U bazama EleČas i EleKnjige pretraga se može vršiti po skupu reči (ili delova reči) u okviru polja naslova časopisa/knjige i nije neophodno ukucavati ceo naziv časopisa. Takođe, redosled kucanja reči u naslovu časopisa je nebitan, svejedno će časopis/knjiga biti prikazan u rezultatima. Bulove operatore "And OR Not" pretraživač u EleČas-u ne prepoznaje kao takve i iz tog razloga nema potrebe da se koriste.
U vezi primedbe na pretragu stranice Sugestije i zamerke:
U okviru stranice postoji padajući meni iz kojeg se može odabrati lista već postojećih komentara prema temi komentara. Navedene su najčešće teme kreirane na osnovu pitanja koja pristižu, a one manje zastupljene se nalaze u okviru opcije Razno. Stranica Sugestije i zamerke nije predviđena da bude pretraživa, ona omogućava jednostavno izlistavanje komentara kategorisanih po određenoj temi. Uputstva za pretragu sajta i njegovo korišećenje dati su u zasebnom odeljku (desna strana ekrana, namenjena novim korisnicima) - Korisni linkovi u okviru kojeg se nalaze sva uputstva (primer prezentacija Pretraživanje časopisa) i odgovori na Često postavljana pitanja.
Takođe, po prijemu zahteva istog radnog dana KoBSON tim je na raspolaganju da svim korisnicima pomogne pri pretrazi časopisa/knjiga/članaka itd.


Naši u WoS

Djordje Djordjevic (16.06.2020)

Postovani, Imteresuje me zasto se u bazi Kobsona "Nasi u WoS-u" ne nalaze radovi koji su indeksirani kao "Emerging sources citation" u bazi Clarivate Analytics. Unapred hvala na odgovoru. S postovanjem, dr Djordje Djordjevic Univerzitet u Beogradu -Arhitektonski fakultet Univ

Odgovor
Emerging Sources Citation Index - nalazi se u okviru servisa Web of Science (WoS) od 2015. godine, i u bazi ESCI se privremeno referišu časopisi koji još uvek nisu prošli čitav proces evaluacije za uključivanje u redovne baze (A&HCI, SCIe, SSCI). Na taj način se povećava transparentnost procesa odabira časopisa.
Zato što se časopisi u ovoj bazi privremeno referišu, radovi iz istih se ne uključuju u servis Naši u WoS. Tek nakon što časopis prođe kompletan proces evalucije i bude priključen nekoj od baza A&HCI, SCIe ili SSCI, radovi publikovani u njemu biće preuzeti i vidljivi u Naši u WoS.
Detaljne informacije možete pronaći ovde.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Nenad Cvetkovic (14.06.2020)

Pozdrav svima u vašem timu. Interesuje me da li još uvek postoji SCI lista ili samo SCIe lista? Vidim da pojedini časopisi koji su bili i na SCI listi sada pripadaju isključivo SCIe listi. Unapred hvala. Pozdrav i čuvajte se.

Odgovor
Sada postoji samo Science Citation Index Expanded (SCIe) lista, a do promene je došlo u oktobru prošle (2019) godine.
Svako dobro.


ISI liste (SCI liste) i impakt faktori

Jasmina Grbovic Novakovic (26.03.2020)

Postovani kada se ocekuje kategorizacija stranih casopisa imamo samo impakt faktore za 2018

Odgovor
Impakt faktori se objavljuju u bazi Journal Citation Reports u junu svake godine za prethodnu (više o IF na sledećem linku). Trentuno važeći IF i kategorizacija je za 2018. godinu.


Naši u WoS

Maria Vesna (20.02.2020)

Postovani, Obzirom da imam ORCID broj, a on nije vidljiv na vasem sajtu, interesuje me kako da to povezem. Srdacan pozdrav Maria Vesna

Odgovor
Možete nam poslati Vaš ORCID broj na mejl adresu kobson@nb.rs, nakon čega ćemo izvršiti ažuriranje podatka u bazi Naši u WoS.