Чему служи

Kobson

IP: 34.229.131.158, N/A

Alert

Коришћење Alert опције

Издавачи научних база података пружају регистрованом кориснику могућност коришћења Alert сервиса. Та опција Вам омогућава да сачувате коришћене упите како бисте их касније поново извршавали. Осим тога, можете их користи као захтев за периодично слање извештаја о новодотатим чланцима који одговарају тим упитима.

Да би се користила ова погодност неопходно је да корисник отвори свој лични налог (региструје се) на сваком сервису појединачно. Те регистарције су бесплатне и међусобно независне и немају никакве везе са КоБСОН налогом.

Постоји неколико типова Alerts обавештења:

  1. Search Alerts – обавештења везана за претраге. Ако корисник одлучи да сачува одређену форму и садржину претраге (нпр. конкретну конфигурацију кључних речи и имена аутора по којима је претраживао базу,слика испод), има могућност да путем Alerts апликације конфигурацију конкретне претраге сачува, а да му сервис аутоматски шаље обавештење на e-mail адресу када год се у бази појави неки нови чланак који одговара критеријумима претраге.
  2. Volume/Issue Alerts – обавештења везана за нове бројеве и свеске часописа. Корисник може да изабере часописе за које жели да добија обавештења када год изађе нова свеска часописа, наравно под условом да се тај часопис реферише у бази.
  3. Citation Alerts – обавештења везана за цитирање изабраних чланака. Корисник може да тражи да му се за одређене чланке шаљу обавештења када год се у бази појави неки нови рад који цитира изабрани чланак.