Vest

Novo iz RSC-a

Obaveštavamo korisnike da je izdavač Royal Society of Chemistry (RSC) uveo niz pogodnosti za krajnje korisnike i publikovao, kako nove časopise, tako i Online platforme za besplatnu edukaciju.

RSC ne sadrži časopise samo iz oblasti hemije, već i iz mnogih srodnih disciplina kao što su biologija, životna sredina i sl. (pogledajte celu listu u sledećem PDF-u). Kolekcija RSC Gold 2017 okuplja 36 visoko kvalitetnih časopisa iz oblasti hemije i drugih srodnih oblasti.
Dva časopisa koja imaju IF su prešla na režim otvorenog pristupa - RSC Advances i Chemical Science. Dobra vest za autore je da je objava radova u drugom časopisu, Chemical Science, besplatna do kraja sledeće godine. APC (Article Processing Charge) se naplaćuje za prvi časopis, RSC Advances, s tim što je omogućen popust za sve zainteresovane koji će trajati takođe do kraja sledeće godine.

Ono što je novina i svakako preporuka za sve istraživače, jesu besplatne Online platforme - LearnChemistry i ChemSpider.
LearnChemistry predstavlja besplatnu Online platformu namenjenu profesorima i studentima u okviru koje se na zanimljive načine mogu informisati o novinama iz oblasti hemije, ali isto tako i učiti (kroz eksperimente, video zapise, igre, interaktivni periodni sistem elemenata i sl.).
ChemSpider je besplatna baza podataka koja sadrži preko 58 miliona hemijskih struktura.

Pozivamo sve korisnike da istraže mogućnosti koje nudi RSC.

(objavljeno 13.07.2017.)
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
gmail sharing button
copy sharing button