Електронске књиге

Kobson

IP: 34.229.131.158, N/A

EBSCO eBook

О сервису

EBSCO eBook Academic Collection обухвата преко 150.000 наслова из свих области. Претрага колекције може се изршити на неколико начина: основна претрага преко поља за претрагу, напредна претрага на основу имена аутора, наслова, језика и слично, и на основу категорије, односно предмета. Омогућен је преглед текста по поглављима, преузимање текста, аутоматско цитирање и избор стила цитирања (MLA, APA и др.), преглед садржаја и релевантне странице из е-књиге.

Препоручује се отварање личног налога (Create a new Account) који пружа низ погодности: прављење сопствене "полице" књига (My EBSCOhost Folder), памћење обележеног текста и унетих коментара, обележавање одређене странице и слање електронском поштом, штампање и чување странице у различитим форматима. Приликом отварања налога неопходно је пријавити комерцијалну e-mail адресу (gmail, yahoo, hotmail...).

Преко личног налога e-књиге се могу преузети на одређени период (Download Offline), али је потребно да се инсталира програм Adobe Digital (краће упутство за преузимање књига).

Колекција eBook Open Access (OA)

EBSCO колекција електронских књига са отвореним приступом је растућа колекција од преко 2.700 електронских књига са отвореним приступом, од највећих светских универзитетских издавача. Збирка је DRM-free (Digital rights management) и доступна је за бесплатно коришћење на EBSCOhost платформи и преко EBSCO Discovery Service-а.